Stuart Carcare  Sonny’s Carwash.

Sonny's ketting Wasstraat. 

De fabrikant van onze 25 meter lange wasstraat is Sonny’s USA.
Deze is marktleider in de VS. En staat bekend om zijn uitmuntende wasresultaat. Door de uitstekende techniek en innovatie van Sonny’s zijn de wachttijden minimaal.Ook is het mogelijk om allerlei voertuigen te wassen.van cabrios tot bussen en 4x4's met een maximale hoogte van 2,20 M en breedte onbepert. Door dat elk deel van de machine apart in en uit te schakelen is kunnen wij Bijv bij een cabrio linendak de hogedruk omni uitschakelen of juist de dakborstel voor bedrijfs bussen met zwaai licht of imperial.

Sonny's Hydrauliek & borstels.
Sonny's heeft ook één van de meest veilige machines die er zijn door middel van het gebruik van hydrauliek en contra gewichten  bepaalt de auto zelf de borstel druk en niet de machine. Het voordeel hiervan is dat de druk op elke plek het zelfde blijft en dat bij storing de machine nooit harder of juist niet op de auto drukt.Ook het gebruik van zowel foambrite en textiel borstel zorgt er voor dat wij schade en krasvrij kunnen wassen.

Sonny's Banana peel rail.


Tegenwoordig zie je steeds meer auto's met mooie sportvelgen en plattebandjes. Allen het nadeel hiervan is dat dit soort wielen erg schade gevoelig zijn in de meeste wasstraten. Omdat de ketting zowel aan de binnenzijde en de buitenzijde zitten rekken ze niet het zelfde uit waardoor de kettingrol (wiel meenemer) scheef komt te liggen. Hierdoor loopt de velg tegen de schakel van de ketting en  beschadigd de velg rand.

 

Sonny's heeft hier een mooie oplossing voor de Banana peel rail deze enkele ketting loopt onder het wiel mee en niet naast de wielen. Hierdoor is er ruimte voor twee gele bescherm en geleidings banden die er voor zorgen dat de auto niet uit de ketting kan schieten en de band en velg niet beschadigen. Velgen met banden tot 34cm passen hier in.

 

Autowas proces.

Hogedruk voorwassen : Hierbij verwijderen wij voor 99% zandresten en andere scherpe deeltjes voordat de auto de machine in gaat. Ook wassen wij bij de meeste programma's de schaduw plekken van de auto handmatig voor.

 1. boog 1 Actiefschuim : extra oplossend vermogen. Het actiefschuim kleeft vast aan de statische vuillaag en geeft zo een extra oplossend vermogen met waskracht.
 2. boog 2 rockers en mitter : hierbij worden de dorpels en dak gewassen tevens verdeeld de mitter/dakborstel het actiefschuim.
 3. boog 3 omni hogedruk en onderbodem wasser  : 50 x 65 bar hoge druk deze heftige boog maakt de auto voor 75% al schoon en volgt de wielen en wielkasten. tegelijkertijd wordt ook de bodem gewassen met hogedruk.
 4. boog 4 acid foam en velgen reiniger : hier wordt een tweede shampoo opgespoten voor de textiel borstels en foambrite dakborstel. Ook worden de velgen ingespoten met velgen reiniger om het laatste beetje vuil los te weken.
 5. boog 5 wielborstels en foambrite dakborstel : door de 2,5 meter lange velgen borstel worden 99% van alle velgen schoon. tegelijker tijd doet de dak borstel zijn werk deze is gemaakt van foambrite en zorgt voor een constante druk op de auto en een kras vrij resultaat.
 6. boog 6 zij borstels : de textiel zij borstel wassen mooi rondom uw auto dit komt omdat de auto de druk van de borstels bepaald en niet andersom. Dit is veiliger voor uw auto zo kan de machine nooit te hard op uw auto duwen zoals de meeste wasstraten.
 7. boog 7 Vip protect shine,nano polisch, wax , spoelbogen : Afhankelijk van welk programma u heeft gekozen wordt hier de conservering van de lak opgebracht. Voordat er wax of polisch wordt opgebracht wordt de auto afgespoeld met osmose of onthard water daarna komt het product erop om het water open te breken en het zo genoemde parel effect te verkrijgen.
 8. boog 8 drogen : na de spoel boog zit er een loos gedeelte van ongeveer 3/4 meter dit noemen wij een lek zone hier parelt het water en overtollige conserverings middel er af. Om vervolgens de enorme droger met 4 motoren zijn werk te laten doen hier wordt de auto voor 90% droog geblazen waarom 95 ? omdat 100% nooit kan elke lak is anders en er blijft altijd water tussen de deuren en achterklep zitten.

Wij werken altijd aan onze kwaliteit en willen uw auto 100% schoon krijgen en horen dan ook graag waar wij op moeten letten om u als klant tevreden te houden.

 

Winterse omstandigheden.

In de winter periode kan het zijn dat onze wasstraat in de ochtend nog is gesloten, dit in verband met de vorst. Een bevroren auto door de wasstraat kan enkele problemen geven met het was resultaat. Omdat de auto dicht gevroren is kan de machine niet de vuil laag onder de ijslaag bereiken, ook de shampoos en voorreinigers werken minder goed onder het vriespunt en daarbij komt ook nog eens dat wij het handmatig voorwassen niet meer uitvoeren, in verband met onze eigen gezondheid.

Tijdens de donkere dagen van het jaar is het verstandig om uw auto regelmatig te wassen en daarbij is juist het reinigen van de onderzijde het belangrijkste. Pekel, zand en modder op de wegen beschadigen juist belangrijke delen van uw auto onderstel, denk aan draagarmen, draagarm rubbers, stuurkogels en wiellagers. Pekel versneld het effect van corrosie denk hierbij aan metalen onderdelen bv. uw uitlaat.

Feit is, uw auto wassen in hartje winter als het vriest is mogelijk en moet gebeuren voor behoud van uw auto, maar houdt er rekening mee dat het resultaat altijd minder zal zijn dan boven het vriespunt en wat u van ons gewend bent.

Onze service gaat ver maar nooit ten kosten van onze gezondheid.

 

Stuart Carcare carwash & milieu.

Milieu bewust wassen is de laatste jaren enorm belangrijk geworden in autowas land. Zo zijn er al verschillende gemeentes waar er niet meer op straat gewassen mag worden en worden er veel eisen gesteld aan autowas gelegenheden. Onze gemeente Overbetuwe is er hier één van.

Stuart Carcare / Carwash Center Elst is al ruim 10 jaar milieu bewust bezig.

Het water wat we gebruiken halen we uit een bron, we gebruiken dus geen drinkwater, dit water wordt op een natuurlijke manier voorbereid om de auto’s mee te wassen. Dit hele proces gebeurt CO2 neutraal.Het afvalwater wordt bij ons opgevangen en wordt ontdaan van slib en schadelijke stoffen, het water wordt dan afgevoerd naar het riool, de slib gaat in de slibopvang, wat door een speciaal bedrijf wordt afgevoerd. Als je thuis de auto wast gaan alle schadelijke stoffen zo het milieu in! De Gemeente Overbetuwe heeft het voornemen om de schoonste gemeente van Nederland te worden en zal hier meer en meer opletten en handhaven. wij dragen hierin graag ons steentje bij.We proberen de wasstraat circulair te maken, wat betekent dat alles wat we gebruiken om auto’s te wassen teruggegeven wordt aan de natuur. Gezuiverd water, groene stroom en verantwoord afvalverwerken. Dit doen we in samenwerking met onze chemie leverancier en afvalverwerker. Ook worden onze vloeren van zowel de wasboxen, autopoets ruimte en wasstraat ieder jaar gecontroleerd en om de 6 jaar gekeurd op vloeistof dichtheid.Onze producten die wij gebruiken stellen wij ook hoge eisen aan.Stuart Carcare / carwash center Elst probeert om met zoveel mogelijk biologisch afbreekbare producten te werken om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Dus als u als consument of bedrijf ook milieu bewust wilt autowassen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

De wasstraat is geopend:

 • Maandag t/m Vrijdag  van 9.00 t/m 18.00
 • Zaterdag                       van 9.00 t/m 17.00
 • Zondag                          van 10.00 t/m 17.00