Bandenpomp

Gratis lucht! daar bespaar je niet alléén je portemonnee mee maar ook het milieu

Jouw banden oppompen is bij Stuart Carcare gratis. Door regelmatig de banden op spanning te brengen, bespaar je jaarlijks als snel €100 op brandstofkosten. Dat is nog eens slim besparen. Doordat je bij stuart carcare niet betaalt voor lucht, kun je zonder kosten te maken regelmatig je bandenspanning controleren en je banden op spanning brengen.

Veilig op weg

wij vinden verkeersveiligheid erg belangrijk. Banden die goed op spanning zijn hebben meer grip. Dit verbetert de wegligging, zorgt voor een kortere remweg en verkleint de slipkans aanzienlijk.

Minder banden slijtage beter voor het milieu!

Als je banden 20% te zacht zijn, dan verkort dit de levensduur met een kwart. In plaats van 80.000 kun je dan nog maar 60.000 kilometer rijden met een setje banden. Dit bespaart ook CO2. Elke band vertegenwoordigt namelijk circa 27 kilogram CO2. Daarnaast is bandenslijpsel een belangrijke bron van microplastic in het milieu. Elke besparing hierop is een verbetering voor het milieu!

 

Gebruiksaanwijzing

 

Stap 1 Zoek in het instructieboekje van je auto naar de juiste bandenspanning. Soms vind je die ook aan de binnenzijde van je deur, achter het tankklepje of de bandenpomp zelf.

Stap 2 Stel de bandenpomp in op de gewenste spanning. Controleer je bandenspanning bij voorkeur wanneer je die dag nog niet met je auto hebt gereden of maximaal 5 kilometer hebt afgelegd. De Fabrikant kan een afwijkende spanning opgeven voor rijden met volle bepakking; houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Stap 3 Draai het ventieldopje los.

Stap 4 Sluit de bandenpomp op het ventiel aan. Houdt het mondstuk recht en houdt deze net zo lang aangedrukt tot de band op de juiste spanning is. Je hoort dan een piepje vanaf de pomp. Vergeet na afloop niet het ventieldopje weer op de band te draaien!

Stap 5 Wanneer je toch de bandenspanning aan het controleren bent, neem dan ook meteen het reservewiel in de kofferbak mee. Bij sommige auto’s is het reservewiel kleiner dan de rest van de banden. Zo’n zogenaamde ‘thuiskomer’ heeft een veel hogere bandenspanning; kijk voor de juiste spanning in het instructieboekje van je auto.