Leer & Stuur Herstel

Leer onderhoud en herstel is een onderdeel van het conditioneren van je auto. Wij bij Stuart Carcare zijn niet alléén gespecialiseerd in het reinigen en beschermen van je lederen interieur Maar ook in het Repareren en kleur spuiten van uw lederen interieur en stuurwielen. 

Wij zijn Gespecialiseerd in :

 • Instapschade
 • Slijtplekken
 • Vlekken
 • Kale plekken
 • Reiniging
 • Voeden
 • Kaal Stuur (her)kleuren / verven / lakken / matt en zijdeglans topcoat
 • Alle kleuren leder
 • Scheuren en krassen
 • Winkelhaakjes
 • Brandgaatjes
 • Versnellingspook kleuren
 • Gaten van 0,5 mm tot 10cm
 • Herstellen naar originele kleur met bescherming.
 • Matt en zijdeglans Topcoat.

 

Leer is net als een spons. Het absorbeert en transpireert vocht en andere chemicaliën.

Moment van fabricage tot eind product is er een proces vooraf gegaan waarin in allerlei behandelingen van het Leer zijn uitgevoerd m.b.t. drogen, looien, kleuren en langdurig drogen.

Vervolgens wordt het Leer gebruikt voor het maken van o.a. autostoelen, deurpanelen, stuurwielen en dashboards.

De structuur van Leer is zo complex (net als uw eigen huid), dat bij beschadigingen, gaten en scheuren in veel gevallen deze niet meer 100% te herstellen zijn.

Wij bij Stuart Carcare trachten de schade zo min mogelijk zichtbaar te laten blijken, met de reparatie van gaten, scheuren en/of (her)kleuren. 100% kleur gelijkheid  met lakken, of herlakken van het leder is een een uitdaging die wij zo goed als mogelijk proberen te evenaren.

Doordat het Leer door de tijd veel te lijden heeft gehad van vocht, zweet, en andere chemicalien is Stuart Carcare niet verantwoordelijk voor alle (chemische)reacties die (gaan) ontstaan tijdens en na de reparatie van het Leer / Leder. Op reparaties wordt dan ook geen garantie afgegeven. Alle reparaties worden met de grootste zorgvuldigheid en zo perfect mogelijk getracht te herstellen. De herstel werkzaamheden vinden dan ook plaats met uw toestemming en vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid.

™ Skai

Skai is een merknaam van kunstleer van de Duitse firma Konrad Hornschuch AG, dat in 1958 op de markt kwam. Het merk verwaterde in de loop der jaren tot de soortnaam "skai" en werd synoniem voor kunstleer. Via dit filmpje krijg je een goed idee hoe SKAI gemaakt wordt.

™ Suede

Suède is een type leer dat wordt gebruikt om laarzen, handtassen en kleding, zoals jassen, rokken en broeken te fabriceren. De naam komt van het Franse "Gants de Suède", ofwel 'Zweedse handschoenen'.

Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer, die niet de opperhuid (epidermis) toont. Suède is hierdoor minder duurzaam, maar wel zachter dan gewoon leer. Suède heeft een geborstelde structuur en lijkt wel wat op stof, wat het geschikt maakt voor het fabriceren van kleding. Nubuck lijkt een beetje op suède maar hier wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor er een fluweelachtige uitstraling en gevoel ontstaat. Nubuck is wel dikker dan suède en wordt dan ook vaker gebruikt voor schoeisel.

Door de open structuur van suède wordt het snel vuil en is het met name vatbaar voor voedselvlekken. Omdat het niet mogelijk is suède te wassen, moet het gereinigd worden met behulp van een suèdereinigingsmachine, wat echter niet wordt aangeraden aangezien dit ook voor snellere slijtage zorgt.

™ Alcantara

Alcantara is een kunststof die gebruikt wordt als alternatief voor suède in de kledingindustrie en meubelmakerij. De stof bestaat uit een melange van hechtgeweven microvezels en bestaat voor 68% uit polyester en voor 32% uit polyurethaan. Omdat de vezels uiterst dun van structuur zijn, heeft de stof een fluweelzacht aanvoelende bovenlaag. De stof is slijtvast en makkelijk te reinigen.

Alcantara vindt men voornamelijk bij kleding en meubels maar het wordt ook in beperkte mate gebruikt als etalagemateriaal. Ook in de auto-industrie wordt het gebruikt, niet alleen als stoelbekleding maar ook in het dashboard of om het stuur als vervanging voor suède of leer omdat het materiaal sterker van structuur is.

bronvermelding => Wikipedia

Wilt u meer weten?

De voorkeur is (toch) persoonlijk langskomen met de auto. Bovendien wel zo prettig en de moeite waard.
Zeker met betrekking tot uitleg, advies, demonstratie en/of offerte van diensten en producten. Tenslotte omdat elke schade en onderhoud weer anders is.
Een informatief belletje vooraf? Bereikbaar op 0481-454600 tot 17:00 uur.